Eerste volledige dag in de Auvergne
Onze eerste volledige dag
in de Auvergne begon met een redelijke nachtrust, ondanks de hitte op het
zolderverdiepje van onze kamer. Om 8:45 uur werden we verwacht bij het ontbijt
onder de pergola. Het ontbijt was perfect: alles was aanwezig, van Auvergne-kazen
zoals Cantal, tot charcuterie, versgebakken brood en croissants. Alles zeer
goed om energie op te doen voor de dag.
Na het ontbijt moesten we
naar het magazijn rijden, dat een eindje verderop in La Bourboule ligt, nabij
de Puy de Sancy. Alain en ik besloten samen de boodschappen te doen voor de
komende twee dagen, terwijl de jongens alvast konden genieten van het zwembad,
dat verwarmd is met een warmtepomp.
Na een bochtige rit van 30
km kwamen we aan in La Bourboule. Dit charmante stadje aan de voet van de Puy
de Sancy doet denken aan Spa of Baden-Baden, met veel gebouwen uit de belle
époque. Het stadje bruist van het leven, mede door een lokale brocantemarkt. We
reden door het stadje en vonden onze Intermarché iets verderop, waar we eten
voor de lunch en ingrediënten voor de barbecue van vanavond kochten.
Twee uur later waren we
terug bij de gites in de borderies. De jongens hadden al volop van het zwembad
genoten, en ik nam zelf ook een duik in het warme water. Rond 12:30 uur
verplaatsten we de tafeltjes naar de gîte van Alain en Wendy en openden de
parasol. We genoten van stokbrood, tomaatjes, koolsla, Auvergne-kazen en ham.
In de namiddag stond onze
eerste wandeling op het programma. Cedric en Matice besloten als grote jongens
op het domein te blijven omdat ze echt wilden zwemmen. Wij reden samen met
Alain en Wendy naar La Tour d’Auvergne, een typisch Frans dorpje op ongeveer 20
km afstand. In de lokale Office de Tourisme kochten we een stafkaart en een
boekje over de mooiste wandelingen in de Auvergne. Onze eerste wandeling voerde
ons naar Notre Dame de Natzy, een tocht van ongeveer 5 km, waarbij we werden
beloond met prachtige landschappen.
Na de wandeling was het
tijd om te genieten van een drankje. We dronken een fris biertje bij de bar van
Les Borderies, aangezien de weinige caféetjes in La Tour d’Auvergne al gesloten
waren. Onze jongens hadden zich ondertussen uitstekend vermaakt.
's Avonds was het tijd voor
de barbecue op het domein. De houtskool was snel klaar voor gebruik. We
begonnen met een glaasje champagne en wat bruschetta’s (foto’s doorgestuurd).
Daarna kwamen de worstjes en lapjes vlees op de grill. Het was heerlijk, en de
temperaturen waren nog steeds aangenaam hoog.
Voordat we gingen slapen,
openden we nog een flesje rode wijn in de bar, volgden we de Olympische Spelen
op de tablet en speelden we nog enkele spelletjes op de pietjesbak. Het
was de perfecte afsluiting van een geweldige dag.
Echt vakantie.
BeantwoordenVerwijderen